onsdag 2 februari 2011

Gråkalla vinterdagar...

När det var 15 minus grader gnällde man på det, fast nu när det är två plusgrader och gråväder så är ju det inte speciellt mycket bättre. Här på Hagaslätt är det dessutom isgata mest överallt och då är det väldans svårt att vara ute. Nu har Arve och Sofia vart förkylda och hostiga så då har vi mest vart inne ändå. Fast i fredags var vi på badhuset i Svenljunga allihopa, det är ett toppenställe att åka till med små barn. Lagom stort och varmt i bassängerna, passar faktiskt alla tre barnen just nu. Efter badet var vi och köpte en "ny" bil av Henriks syster Karin, en volvo V40. Kanske inte den bästa pendlarbilen för Mats, men den är skön att köra och går fram till september ivarje fall. Sen får vi väl se om vi ska köpa någon annan som inte är fullt så rostig...

I lördags kväll var det dags att åka till barnmottagningen med Arve igen, han hade astmasympton igen. Den här gången fick han andas i masken 2 tillfällen. Första gången gick väldigt bra, han kände nog att det hjälpte och blev lättare att andas. Andra gången var det inte lika lätt... Det är svårt att hålla fast en tokarg 1,5-åring och känns inte helt snällt. Nu har vi fått medicin utskriven så vi inte behöver åka in när det blir så här. Bra!

Jag gjorde en vurpa här ute på gårdsplanen i veckan. Har nu fått ett praktfullt blåmärke på rumpan/låret som är ca 20x20 cm. Ser inte klokt ut! Fick många undrande blickar på träningen igår...

Förra måndagen hade vi skridsskoåkardag vid Hanatorp ihop med Anna, Hugo, Axel, Ulle, Linnea, Hilda, Johan, Ella, Alfred och en familj till(hmm, jag och namn..). Härlig, härlig dag med skridsko, bob, grävning i sanden och korvgrillning. Så här skulle man alltid ha det när man är hemma med barnen!



I söndags grillade vi häruppe på kullen i det härliga vädret. Hade säkert vart ännu roligare om alla vart friska och lite piggare... Men en stund gick det finfint och alla tyckte det var kul att grilla sin egen krov!



Sofia har gjort sin debut i skidtävlingar, en lördag i början av januari åkte hon barnens vasalopp vid Finnesbostugan. Väldigt kul var det och dessutom fick hon en medalj! Det var väldigt stort, hon hade den till och med i sängen första veckan!

1 kommentar:

Eva sa...

Ja,vilka toppenbarnbarn jag har!:))
H. mormor