torsdag 10 april 2014

Mest om Rally



Nu har jag haft häst i ca fyra veckor! Känns jättebra, även om det är en hel del grejer som vi behöver öva på. Lastning t ex märkte vi idag... In i någon transport, det ville han inte! Jag hade som vanligt tänkt att det är säkert inga problem, och bett Mats att hjälpa mig att stänga så vi kunde åka ner till Marie och rida med henne. Tji fick jag, blev till att stanna hemma och öva istället. Efter lite övertalning gick han dock in sex gånger, och kunde stanna kvar ganska lugnt tills han fick lov att backa ut. Ska nog lösa sig med lite träning. Tur att man har kollat ponnyakuten så man har fått lite bra tips!

Sem blev det ridning här hemma istället, och det var en riktigt rolig stund! Han är verkligen jättehärlig, lagom stor och rätt pigg. Men jobbar på bra och är mjuk och smidig och lättriden. Idag galopperade vi för första gången (ok, har testat en gång i skogen också, men bara några steg) och det var härligt! Kul att vi funkar så bra ihop!!!

Min ganska hemmasnickrade och tämligen löst underbyggda teori om boxstorlek och var hästarna väljer att bajsa har fått sig en skjuts. Från att Rally härjade runt i hela boxen och la högar överallt i början, har det nu ändrat sig till att det mesta hamnar längst bak i boxen. Går väldigt mycket smidigare att mocka när det är så!

Lina & Rally är inte helt på det klara än vem som ska bestämma i hagen. Nu har det dock svängt en del så Rally kör oftare bort henne än tvärtom. Får se hur detta slutar. När vi var på grillkullen i söndags hjälptes de i varje fall åt att meja ner en gammal en, så lite kan de stå ut med varandra!

 
 
I övrigt så hinns det med lite brottning för Viggo, det är bland det roligaste han vet. Han har vart med på nybörjartävling igen, även om han tycker att han redan kan allt. Snart är det dags igen, det ska vara klubbtävling om två veckor. Då får vi hålla tummarna att han kan vinna någon match också! Oavsett vilket så kämpar han på väldigt bra och tycker det är kul och det är ju faktiskt viktigare!


Sofias fotbollslag spelade några matcher mot Kinnatjejer, tror att de vann allihopa faktiskt. Men deras lag hade spelat mycket längre så det var inte så konstigt. Sofia var på hugget och fick göra mål och det var ju riktigt kul förstås. Lyckades såklart missa det...

 



Arve går inte på något än, vilket han inte är helt nöjd med. Helst vill han vara med på allt. Vi får väl se om vi kan hitta något som passar honom till hösten. Stalldräng är han gärna i varje fall, speciellt när han ska fylla på vatten!

 
 

 
 

 


1 kommentar:

Anonym sa...

Mysigt, och med bilder och text :-)
Jag förstår Arve,han är ju bra på allt och då är det inte lätt att välja :-)
Hälsningar mormor/mamma